Psycholoog Hengelo

Wanneer je op zoek bent naar een psycholoog in Hengelo, dan ben je bij psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine aan het goede adres. We zijn gevestigd in Haaksbergen en Rijssen, en bieden psychologische zorg en coaching in Hengelo en omgeving. We helpen je graag bij psychische klachten, relatieproblemen, stress maar ook wanneer je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Wij staan voor je open zoals je bent!

Psychologische klachten

Coaching

Arbeidsgerelateerde klachten

EMDR therapeut
EMDR Master Practitioner

Telefoon: 0615586321

Aanwezig:
ma t/m do 08:00 – 17:00

Wat doet een psycholoog in Hengelo?

Er kunnen zich verschillende situaties voordoen in je leven waarin je tegen problemen aanloopt. Soms lossen problemen zich vanzelf op. Maar wanneer dit niet zo is, kan psychologische hulp net even dat zetje geven wat je nodig hebt. In dat geval kun je terecht bij onze psychologiepraktijk in Haaksbergen.

We helpen je met het duidelijk maken van het probleem en gaan samen met jou op zoek naar een manier om eraan te werken. Het kan best lastig zijn de exacte hulpvraag te formuleren, maar we helpen je hier graag mee. Weet dat je niet alles in het leven alleen hoeft op te lossen. Wij staan voor je klaar wanneer je er zelf even niet meer uitkomt.

Werkwijze psycholoog Hengelo
We nodigen je van harte uit een afspraak in te plannen om te kijken of er een klik is. We beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek brengen we de aard van je klachten in kaart en bekijken we op welke manier we je het best kunnen helpen. We spreken samen af of er een vervolgtraject komt en hoe dit eruit komt te zien. Heel soms moeten we je doorverwijzen, maar ook dat gaat in overleg. Loop je ergens mee? Maak dan gerust een afspraak, soms kan één gesprek je al goed op weg helpen.

Hulp bij burn-out Hengelo
Veel mensen hebben last van stress. Wanneer stress en of spanningen te lang aanhouden of te heftig wordt, kan dit chronisch worden en kan leiden tot een burn-out. Je merkt dan dat je niet zo scherp meer bent, alles wordt teveel en het kan heel lastig zijn je rust te vinden. Bij psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine bieden we mensen uit Hengelo en omgeving een luisterend oor en kijken we samen met je hoe we de situatie waarin je terecht bent gekomen een andere wending kunnen geven. Uit ervaring weten we dat herstellen van een burn-out om moed en doorzettingsvermogen vraagt, maar je uiteindelijk ook heel veel kan opleveren. En daar helpen we je graag bij.

EMDR-therapie Hengelo
Een veelgebruikte therapie bij traumaverwerking is EMDR-therapie. EMDR staat voor Eye Movement Densensitization and Reprocessing. Tijdens een EMDR-sessie brengen we je terug in gedachten naar de nare gebeurtenis die je hebt meegemaakt en daar horen beelden, gedachten en gevoelens bij. Tijdens het oproepen van deze gebeurtenis wordt er een afleidende stimulus gegeven via geluidjes die je via een koptelefoon afwisselend links en rechts hoort. Door je af te leiden gaan de scherpe kantjes van de herinnering eraf. Je gedachten worden als het ware anders ‘opgeslagen’ in je hoofd en zo verwerk je de gebeurtenis. Het is een behandeling die de effecten van een trauma of nare ervaring vermindert waardoor je weer stappen kunt maken.

Contact psycholoog Hengelo
Kom je graag in contact met een psycholoog in Hengelo? Denk dan eens aan onze psychologiepraktijk in Haaksbergen en Rijssen. Of je nu last hebt van psychische klachten, relatieproblemen, stress, angstklachten, depressieve klachten, onzekerheid, sociale problemen of gedragsproblemen, we luisteren graag naar je en helpen je graag verder. En heb je misschien klachten die nog niet zijn genoemd? Aarzel dan niet om contact op te nemen, we helpen je graag. Neem nu contact op door middel van ons contactformulier.

Zorgaanbod in deze praktijk

Naast onze face tot face afspraken in de praktijk maken we, indien nodig of wenselijk, ook gebruik van beeldbellen en telefonische consulten. De beveiligde app FaceTalk daarvoor svp installeren op telefoon of tablet vanuit  IOS of Android  (zie ook https://facetalk.nl/faq)

Belt u voor informatie met 0615586321

Aanmelden is op dit moment weer mogelijkheid.  Hiervoor svp het aanmeldingsformulier gebruiken. Na opsturen wordt er contact opgenomen om de mogelijkheden te bespreken. Deze zijn afhankelijk van de hulpvraag.

Zorgaanbod

Psychologische klachten

Arbeidsgerelateerde klachten

Coaching

Coaching is een doelgericht proces waarbij we op interactieve wijze een aanzet geven tot effectief gedrag. Er wordt gewerkt naar een blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag

Ervaringen van cliënten

  Na een lange zoektocht naar een goede en betrokken hulpverlener kwam ik bij Corinne Holtkamp terecht. Zij gaf mij vanaf het eerste moment het gevoel zich te verbinden met mij als mens. Zonder oordeel of vooringenomen standpunt luistert zij naar je en spiegelt wat je zegt en wat je doet. Ze verdiept zich in een mens zoals ik nooit eerder heb meegemaakt bij hulpverleners. Ze neemt ruim de tijd voor je en kapt (emotionele) processen niet af omdat de klok dat zegt. Na iedere sessie ging ik naar huis met een andere gedachten over mijn situatie. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg geholpen en dankbaar ben.

  H. K

   Tijdens mijn werk ging er veel negatieve energie naar zaken waar ik geen grip op leek te hebben. Corinne heeft mij geholpen om deze zaken zichtbaar te maken en er mijn eigen aandeel in te zien. Door te kijken naar mijn persoonlijke eigenschappen en de wisselwerking in communicatie op de werkvloer vielen de puzzelstukjes op hun plek. Samen kwamen we tot praktische oplossingen waar ik echt mee aan de slag kon. Ik vond het prettig dat ik zo snel bij Corinne terecht kon en heb haar ervaren als vriendelijk en begripvol maar ook zeer deskundig en “to the point”. Kortom, in korte tijd hebben we hard gewerkt met als gevolg dat ik weer enthousiast en met meer zelfvertrouwen naar mijn werk ga.

   K te H

    Bij vrienden/familie vond ik een luisterend oor, maar het was voor hen soms ook moeilijk om objectief te zijn en bovendien was het voor hen ook verdrietig. Daarom heb ik er voor gekozen om ook onafhankelijke hulp in te schakelen. Via de website bij Corinne gekomen. Wat mij aansprak is dat Corinne kiest voor een kort traject. Eerste telefoongesprek gaf mij een goed gevoel en het intake- gesprek verliep in een prettige, open sfeer. Corinne luistert, geeft advies en een opdracht waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik heb 4 gesprekken gehad en dit is voor mij voldoende gebleken. Ik zie mijn toekomst na de scheiding met vertrouwen tegemoet. Dank je wel Corinne.

    AT te H

    Ervaringen van bedrijven

     “In een ingewikkeld re-integratie vraagstuk heb ik nauw samengewerkt aan het vinden van de oplossing, Corinne als psycholoog en coach en ik als arbo-arts. Het resultaat: een duurzame werkhervatting voor meneer in ander werk. Voor zowel werkgever als werknemer de perfecte oplossing. Een resultaat dat met name te danken is aan de effectieve en vernieuwende aanpak van Corinne"

     TvG, arts

      “Graag spreken wij onze dank uit voor jouw passionele inzet in een bijzonder lastige casus. Meerdere disciplines hebben zich aan deze casus gewaagd echter zonder enigerlei resultaat. Voor ons een reden het nog meer te waarderen wat jij voor eindresultaat hebt weten te realiseren. Het inlevingsvermogen, jouw eigen werkervaring als ook het doorpakken op het juiste moment en het innemen van een juiste positie met een goed luisterend oor zijn o.i. de ingrediënten die jou onderscheiden en je zo succesvol maken. Dank nogmaals en enorm veel succes."

      Directie en HR manager H te A

       Corinne is een gedegen, zorgvuldige en ervaren therapeut. Ze heeft een warme betrokken en professionele houding, is zeer zorgvuldig, empathisch en uitermate bekwaam in haar vakgebied.

       TvB at SCN