Psycholoog Enter

Ben je op zoek naar een psycholoog inEnter? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine is gevestigd in Haaksbergen, maar biedt ook toegepaste psychologische zorg en coaching in Enter en omgeving medio 2023. Je kunt bij ons terecht met diverse problemen. Of je nu klachten ervaart in je werk of in je prive situatie, we helpen je graag om met deze klachten aan de slag te gaan. Iedereen heeft zo zijn eigen verhaal en dat maakt je als mens uniek en bijzonder. Wij staan voor je open zoals je bent!

Psychologische klachten

Coaching

Arbeidsgerelateerde klachten

EMDR therapeut
EMDR Master Practitioner

Telefoon: 0615586321

Aanwezig:
ma t/m do 08:00 – 17:00

Wat doet een psycholoog in Enter?

Met een psycholoog en/of coach kun je praten over je gevoelens en de problemen waar je tegenaan loopt. Daarnaast is het prettig dat je geholpen kunt worden met het formuleren van een hulpvraag en vinden van antwoorden hierop. Deze hulpvraag geeft je handvatten voor het aanpakken van je probleem. We helpen je om in je situatie overzicht te krijgen en deze beter behapbaar te maken. Denk niet dat je alles wat je overkomt alleen hoeft op te lossen. Hulp vragen is juist dapper en kan van grote waarde zijn wanneer je er zelf even niet meer uitkomt.

Werkwijze psycholoog en coaching Enter
Hoe gaan we te werk in onze psychologiepraktijk? We starten altijd met een intakegesprek. Tijdens deze intake brengen we in kaart wat de aard van je klachten is en welke aanpak hier het beste bij past. We spreken af of er vervolggesprekken komen en hoe deze eruit komen te zien. Soms verwijzen we je door. Loop je ergens mee? Aarzel dan niet om een afspraak te maken en we helpen je op weg.

Hulp bij stress of burn-out Enter
Een van de meest gehoorde klachten van dit moment is stress. Veel mensen hebben een druk leven waarin ze veel in hun werk- en privé situatie  moeten combineren. Een drukke baan of een jong gezin kan veel stress opleveren. Wanneer stress te hoog oploopt of te lang aanhoudt, kun je je overbelast voelen en als dit te lang aanhoudt kun je je zelf burn-out voelen. Het kan dan helpen om de juiste hulp te zoeken en erover te praten om van je stress af te komen. Bij psychologiepraktijk Holtkamp-Kleine bieden we je een luisterend oor en gaan we samen met je kijken hoe we je situatie aan kunnen pakken.

EMDR-therapie Enter
EMDR-therapie is een therapie die kan helpen bij de verwerking van een traumatische gebeurtenis. Tijdens een EMDR-sessie denk je terug aan de nare gebeurtenis, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. In eerste instantie gebeurt dit om meer informatie over de traumatische ervaring te verzamelen. Daarna vragen we je de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen, ditmaal in combinatie met een afleidende stimulus door geluidjes die via een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden. De EMDR-therapie brengt vaak een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Hierdoor worden je gedachten anders ‘opgeslagen’ in je hoofd en verwerk je de gebeurtenis.

Balans tussen werk en privé
Werk is een manier om iets te betekenen voor jezelf en voor anderen. Het kan je energie geven, waardevol en uitdagend zijn. In je privétijd wil je leuke dingen doen of gewoon niets doen. Goed voor je is om een balans tussen inspanning en ontspanning te vinden en te zorgen dat de boog niet teveel gespannen staat. Beiden functioneren niet goed als je overbelast bent. Je loopt dan risico om allerlei klachten te krijgen zowel mentaal als fysiek. Bij praktijk Holtkamp-Kleine helpen we je een gezonde balans te vinden, zo veel mogelijk uit jezelf te halen, overbelasting te voorkomen en je balans in werk en privé te verbeteren.

Contact psycholoog Enter
Heb je een vraag of probleem waar je niet alleen uitkomt? Neem dan gerust contact op door middel van ons contactformulier. Heb je een probleem dat hierboven nog niet genoemd is? Geen punt, alle vragen zijn welkom, we helpen je graag!

Zorgaanbod in deze praktijk

Naast onze face tot face afspraken in de praktijk maken we, indien nodig of wenselijk, ook gebruik van beeldbellen en telefonische consulten. De beveiligde app FaceTalk daarvoor svp installeren op telefoon of tablet vanuit  IOS of Android  (zie ook https://facetalk.nl/faq)

Belt u voor informatie met 0615586321

Hulp nodig voor privé problemen, in je werk of in je relatie. Ook zonder verwijzing kun je terecht voor een afspraak

Zorgaanbod

Psychologische klachten

Arbeidsgerelateerde klachten

Coaching

Coaching is een doelgericht proces waarbij we op interactieve wijze een aanzet geven tot effectief gedrag. Er wordt gewerkt naar een blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag

Ervaringen van cliënten

  Na een lange zoektocht naar een goede en betrokken hulpverlener kwam ik bij Corinne Holtkamp terecht. Zij gaf mij vanaf het eerste moment het gevoel zich te verbinden met mij als mens. Zonder oordeel of vooringenomen standpunt luistert zij naar je en spiegelt wat je zegt en wat je doet. Ze verdiept zich in een mens zoals ik nooit eerder heb meegemaakt bij hulpverleners. Ze neemt ruim de tijd voor je en kapt (emotionele) processen niet af omdat de klok dat zegt. Na iedere sessie ging ik naar huis met een andere gedachten over mijn situatie. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik erg geholpen en dankbaar ben.

  H. K

   Tijdens mijn werk ging er veel negatieve energie naar zaken waar ik geen grip op leek te hebben. Corinne heeft mij geholpen om deze zaken zichtbaar te maken en er mijn eigen aandeel in te zien. Door te kijken naar mijn persoonlijke eigenschappen en de wisselwerking in communicatie op de werkvloer vielen de puzzelstukjes op hun plek. Samen kwamen we tot praktische oplossingen waar ik echt mee aan de slag kon. Ik vond het prettig dat ik zo snel bij Corinne terecht kon en heb haar ervaren als vriendelijk en begripvol maar ook zeer deskundig en “to the point”. Kortom, in korte tijd hebben we hard gewerkt met als gevolg dat ik weer enthousiast en met meer zelfvertrouwen naar mijn werk ga.

   K te H

    Bij vrienden/familie vond ik een luisterend oor, maar het was voor hen soms ook moeilijk om objectief te zijn en bovendien was het voor hen ook verdrietig. Daarom heb ik er voor gekozen om ook onafhankelijke hulp in te schakelen. Via de website bij Corinne gekomen. Wat mij aansprak is dat Corinne kiest voor een kort traject. Eerste telefoongesprek gaf mij een goed gevoel en het intake- gesprek verliep in een prettige, open sfeer. Corinne luistert, geeft advies en een opdracht waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik heb 4 gesprekken gehad en dit is voor mij voldoende gebleken. Ik zie mijn toekomst na de scheiding met vertrouwen tegemoet. Dank je wel Corinne.

    AT te H

    Ervaringen van bedrijven

     “In een ingewikkeld re-integratie vraagstuk heb ik nauw samengewerkt aan het vinden van de oplossing, Corinne als psycholoog en coach en ik als arbo-arts. Het resultaat: een duurzame werkhervatting voor meneer in ander werk. Voor zowel werkgever als werknemer de perfecte oplossing. Een resultaat dat met name te danken is aan de effectieve en vernieuwende aanpak van Corinne"

     TvG, arts

      “Graag spreken wij onze dank uit voor jouw passionele inzet in een bijzonder lastige casus. Meerdere disciplines hebben zich aan deze casus gewaagd echter zonder enigerlei resultaat. Voor ons een reden het nog meer te waarderen wat jij voor eindresultaat hebt weten te realiseren. Het inlevingsvermogen, jouw eigen werkervaring als ook het doorpakken op het juiste moment en het innemen van een juiste positie met een goed luisterend oor zijn o.i. de ingrediënten die jou onderscheiden en je zo succesvol maken. Dank nogmaals en enorm veel succes."

      Directie en HR manager H te A

       Corinne is een gedegen, zorgvuldige en ervaren therapeut. Ze heeft een warme betrokken en professionele houding, is zeer zorgvuldig, empathisch en uitermate bekwaam in haar vakgebied.

       TvB at SCN